Vi ses till hösten igen!

Denna vecka hade Elans Utbildning sin sista spanskalektion för terminen. Det har varit mycket glädje på lektionerna och fantastiskt kul att se hur nya vänskaper skapats i och med kurserna. Trivs man med sina klasskamrater så lär man sig ännu bättre 🙂

Vi är dessutom otroligt stolta över våra elever som gjort så många framsteg med spanska språket. Ett litet smakprov på vad vi lärt oss denna termin:

  • Kunskap om spansk och latinamerikansk historia, kultur och samhälle – t ex  varför man läspar i Spanien men inte i Latinamerika eller varför man har ett upp och nervänt frågetecken på spanska (¿).
  • Lite fula ord och slang – viktigt då detta förekommer mycket i det talade språket men inte i vanliga språkböcker!
  • Spansk grammatik  och ordförråd genom lyssna på spansk musik och analysera poesi målade på gatorna i Latinamerika och i Spanien.
  • Att man lär sig bäst när man har roligt! 

 

175995-tequiero

PS.  Ett tips för att göra spansk grammatik roligare; analysera dikter och gatukonst. Detta kan man se på en vägg i en okänd stad i Latinamerika  “Jag älskar dig i alla verbformer och tempus”.

Nu tar vi lite sommarlov men i slutet av augusti kör vi igång igen med våra spanskakurser (centralt i Stockholm). Det kommer att erbjudas kurser på olika nivåer (nybörjare, A1-A2, B1-B2 och Konversation).

Mer information om startdatum, tider, plats och pris publiceras här i början av augusti. Ni kan alltid mejla elansutbildning@gmail.com för intresseanmälan eller mer information. 

¡Nos vemos en agosto!

 

 

Leave a Reply